Valpfunderingar

2009-11-19 / 07:07:48
Suttit och läst lite inför den kommande valpen, alltid nyttigt med lite nya tips å tankesätt.. Det som stör mig något är att många hundinstruktörer totalt dissar och ibland gör narr av Cesar millan och hans sätt att rehabilitera (Träna) hundar! Själv är jag ju ett stort fan av honom om än inte någon blivande hundviskare kanske:P
Men han har alltid något vettigt att säga och förklarar på sånt sätt att även dom som inte ens är hundintresserade förstår honom.
Läste i en blogg från en tränare som tyckte han var elak och använde hårda nedtryckande metoder och det värsta av allt tyckte hon var när hon såg barn i området hennes låna hundar för att promenera med, detta för att kunna visa varandra "Hur" man ska göra enl. hundviskaren.. Förstår inte riktigt hur detta blev Cesars fel..
Står ju att sakerna inte ska provas utan överseende av någon utbildad. Och vem är så dum att man släpper ut sin hund med någon okänd unge hur som helst.. Aldrig i livet att jag skulle lämna iväg min hund till nån liten unge!
Är ju ägarens ansvar!
Men att trycka ner honom som vissa gör är så otroligt omoget, som att dom kan allt.. nä Grow up!!

Som jag sa till en kompis innan hon skaffade en hund.. Läs allt du vill läsa ta åt dig allt folk säger.. Men ta allt med en nypa salt.. sen väljer du ut det du tycker låter vettigt och det som funkar för dig.. Alla säger olika, det som står i en bok står på ett helt annat sätt i nästa bok..



Är just nu i valet och kvalet om jag ska gå valpkurs med den lilla.. lutar åt inte.. dels är det inga kurser under våren här och den jag vet som håller egna kurser finns det ingen chans att jag går hos. Men vi har ju hundträffar varje söndag, så jag tror att det kommer bli mina socialiseringsstunder ist, är ju inte direkt för lärandet jag går en valpkurs utan för det sociala. Så det blir nog bra ändå=)

Avslutar med ett fint ordspråk som jag fick höra på våran hundträff...

Ingen kan allt men alla kan något..

Nattinatti från mig...
Kommentarer!
Postat av: Anonym

skulle lätt låta nån random unge få låna min lilla Chewbacca men bara om han inte fått frukost än

Kommenterat - 2009-11-19 / 13:46:33
Postat av: Monica

Du har så rätt. Tycker ceasar är den mest kompetenta hundtränaren någonsin. Han kan sin sak utan tvekan. Dom som säger tvärtemot är nog bara avundsjuka just för att dom själva inte kan få ordning på sin egen hund.

Ska bli så roligt att få se lillbebisen sen! :)

Kommenterat - 2009-11-19 / 19:44:01  | URL - http://moonkan.blogg.se/
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: