Min vita soffa!

2010-02-23 / 13:55:10
Varit ute på isen (som vanligt)=)
Så duktiga.. sovit hela natten med mig på soffan å sen Hela morgonen förutom några protester från lillan nån minut så gick det bra sen! Å Inga olyckor kan jag hitta här inne heller!
Duktig flicka!=)

Dessa dagar kan jag verkligen tacka för att Mira inte får vara i soffa å säng hemma.. Hon löper just nu å på våran vita soffa skulle det nog inte riktigt passa med röda fläckar! Men hon är så duktig å vet vart hon inte får vara.. så det är ingen fara. Men det som bekymmrar mig är ju  då jag tänkte på Leias löp som komma skall.. å Hon vet att hon Får vara i soffan^^
Lite jobbigt! Men det bekymmret kommer senare..
Nu ska jag vila nån timma till då dessa härjat klart.. måste ju palla nattpassen till fredag!

Kyla ute å kyla inne.. vart fan är värmen?

2010-02-20 / 07:15:53
Hur jäkla kallt ska man få ha det i lägenheten innan man får nånting gjort..
Jag kanske är klen men 19 grader i det varmaste rummet tycker jag är liiite väl kallt!!!
Datastolen är ju förtusan kall! Inte konstigt lillan inte får bort sin förkylning.. kallt ute å kallt inne..
Tycker dom borde brassa på värmen då tempen kryper ner mot 28minus men vad gör man inte för att tjäna in pengar antar ja! Detta var kanske inget roligt inlägg.. men kände bara att jag blir såå jäkla less på denna kalla lägenhet just nu.. vill känna att elementen kokar då det är så här kallt.. men jag känner knappt att dom värmer!

Lite roligare var att mötas av en överlycklig lite Betty vid dörren.. viftandes på Hela kroppen:P
Vart väl inte rikigt lika glad dock då vi kom utanför dörren å möttes av en isande kyla.. ville knappt röra sig.. så det var en snabb uträttning av pink å bajs å sen raka vägen in igen.. så nu knaprar hon i sig frukosten å förhoppningsvis vill hon krypa ner å mysa lite så jag får sova! Men vi får väl se.. annars brukar det funka å busa lite i soffan så man får vila lite till å från ett tag innan hon har ro att sova igen=)

Menmen.. nu.. sängen.. ett pass avklarat.. 2 12timmars from hell kvar!!
Hoppas ni har en roligare lördag än jag;)

Lydnadschampion!??;)

2010-02-19 / 21:04:30
Fasen vad man blir bortskämd med en äldre hund som barnvakt!!:P
Nu måste man ju aktivera hon varje gång själv.. så jag å lillan har haft race mellan köket å soffan. Vilket kondistest;)
Sen lite klickerträning.. vilken energi!

Precis varit ut med lillan innan jobbet.. Vilken känsla.. Hon går fot med underbar position å i ålder 13 veckor!
Leia är ju inte ens i närheten av samma perfektion:P

Sagt det förut å säger det igen.. man blir bara mer å mer nöjd över denna hund!
Tusen tack Cathrine för denna underbara tik!!

Nu.. jobb!!!

Ge mig sol å värme!

2010-02-19 / 18:15:35
Snart dax att ställa sig vid spisen.. blir ett försök till tortillawraps idag=)
Försökt sova ut då jag kliver på natthelg idag men lillan var inte riktigt av samma åsikt tyvär. så vi har sovit till 9 sen har jag vilat nån halvtimma åt gången då lillan busat på golvet, sen har det varit gärnet upp i sängen å visst.. lillan må gå bra. Kan nog sova mig igenom det Men då hon får med sig Leia är det inte riktigt lika lätt längre..
Lillan kastar sig över mig.. en 4 kilos liten sparvel känns knappt men då Leia ska flygattackera hon med sina dryga 30 kilon å landar på mig är det inte riktigt lika kul längre^^
Så det var bara gilla läget å kliva upp..får se hur trött man är där vid 2tiden inatt:S

Sen har vi spenderat dagen hos Therese å lillan var betett sig såå bra=) Cornelia gick för att vila då vi kom så det fick bli lugna puckar för hundarna.. å lillan höll sig riktigt lugn! Blev naturligt å träna lite avslappnig å att det inte är full rulle hela tiden.. funkade hur fint som helst! Tycker det är viktigt att kunna ha en av och på knapp på hundarna så dom alltid kan slappna av...å idag var det inga problem alls! Bra dag!=)

I helgen blir Betty själv hemma med oss.. Leia far till mamma å håller henne sällskap så inväntar bror liten nu som ska hämta upp Leia. Hon får sig lite välförtjänt semester och lillan får lite träning med oss.. Lite lättare att bara fokusera på henne då leia inte är med hela tiden!
Bara synd dom visar äckliga kallgrader i helgen.. hade varit kul å kunna busa ute lite för en gångs skull..
...Snart kan väl ändå våren få komma hit!

Kvällsmys i soffan=)

2010-02-18 / 21:22:52
Full rulle även idag.. haft sällskap ut på isen av monica å diesel idag.. gick hur bra som helst!=)
Han såg mest ut å fundera över vad det var för en liten filur.. :P

Eftermiddagen spenderade vi i långnäs hos cajsa å mira, även therese med Iris å troja var med.. så det var lite kennelkänsla över det hela! Å dom som kom förbi fick känna sig lite smått utskällda:P

Har egentligen inget att skriva idag..  så jag ska krypa ner med dom andra å mysa i soffan..
hejsvejs..

Vi kan också... eller...?!?

2010-02-18 / 02:24:01
Att man aldrig kan lära sig.. Det slår aldrig fel för mig.. sätter mig i soffan med tanken att hålla sig vaken till iaf 02.00 men likt förbannat så slocknar man innan tolv:P
Inte lika inkörd i nattrytmen som tidigare, då satt man uppe till 04.30 fast man var ledig för att man var så pigg.. nu vill jag gå å sova vid 22!! Tror det blir sommaren genom med natt.. sen får jag fundera om man verklige pallar en hel vinter i mörker igen..

vaknade till vid 01.00 å varit uppe sen dess.. varit ut med hundarna en sväng så dom fått göra sina behov å dom har redan krypit till sängs igen.. eller alla utom mira! Hon har det liite jobbigt just nu då alla ligger på olika platser. Vandrar mellan mig, köket, ytterdörren, sovrummet.. ligger ett tag på varje plats sen går hon till nästa. Ska strax krypa ner igen så hon också får slå sig till ro=)


Idag har jag, Cajsa å therese försökt oss på lite man-stuff...
Så vi har hyrt en Gör det själv mack och mekat i Cajsas bil, de ni!! Trodde väl ingen!:P Iaf inte jag;)
Vi skulle byta vad vi trodde borde vara en simpel grej.. bältet...
Som det har jävlats... Dom som bygger dessa bilar tänker verkligen på verkstadskillarna å att dom ska ha jobb.. Tycker ju som att alla bilar ska ha nån lättåtkomlig knapp för att fälla ett jäkla säte!?! Men Icket!!!
Inget längs hela sätet, kollat hela skuffen.. Inget! Skruvat lös halva sätet från bilen.. sitter fortfarande fast..
Här började vi fundera på lösningar som involverade sax, hammare å silvertejp..
Vi gav upp för kvällen å for hem..
Då hade vi även mekat ute i drygt 30 min före vi lånade hallen å efter å det var nästan 20minus ute.. Humöret kändes inte på topp kan jag väl säga..

Stannade för en värmande pizza å lite cola.. vart lite bättre.. avslutade med lite snask i soffan å sen Slocknade jag...

Men detta ska gå.. vi ska lösa problemet.. Ett säte ska Fan inte vinna över oss!!!

Lillan har inte gjort många knop idag.. är tungt å ha busfrämmande tror jag. Sen tycker hon det är lite för kallt för att vara ute några längre stunder trots sin dracula klädsel (cajsas uttryck)
Nu ska jag krypa ner innan det är dax att stiga upp igen:P

Idag har vi..

2010-02-17 / 16:35:40
Varit å hälsat på Johanna idag som börjar närma sig stora dagen=)
Käkade kladdkaka spelade lite tärning och surrade en hel del förstås, Alltid trevligt=) Nu håller vi bara tummarna att den lilla vill titta ut också;) Jag gissar på en tjej!

Haft sovfrämmande inatt av Mira.. vilket självklart ledde till full fart på alla här hemma som vanligt! Men dom är duktiga på att gå å lägga sig då man ber dom, till å med lillan kan släppa buset efter lite övertalning:P
Så vi hade en mysig kväll allihopa i soffan Leia på fötterna, mira i knävecken å lillan skeda.. kan inte riktigt klaga på att det är kallt då längre!

Idag har vi inte gjort spec mycket annars.. varit ut å rastat dom lite på isen och ut en sväng då vi var hos johanna annars har dom bara fått va..
Vi tvåfotade har varit på morgonsim idag.. träning inför Beach 2010;)

Nu ska jag knalla å diska lite.. vara den duktiga hemmafrun jag kan vara.. ibland..

Äntligen är...

2010-02-16 / 15:21:51
..Jobbet avklarat, ledig till fredag kväll då det blir plågande 12timmars!
Möttes av en skrikande Betty då jag kom hem.. Tommy hade hunnit fara till jobbet och glömt stänga in dom i köket vilket resulterade i att betty satt vid dörren å hörde alla som gick förbi utanför. Annars har hon klrat av att vara själv kortare stunder riktigt bra, stänger för köket så dom inte kan springa runt å då är det inga problem, man hör dom pipa 2 minuter efter man gått ut sen är dom lugna tills man sätter nyckeln i dörren:P

Var ut på isen som vanligt för morgon promenaden, å möttes av en lösspringande collie med matte flåsande långt efter.. Trodde först den skulle vända tillbaka men icket! Platsade leia å tjoade till åt betty som stod å buffrade åt den okända hunden.. Lycka spred sig då hon utan tvekan kom som en kanonkula fast hunden var riktigt nära:D Passade på å lägga in hennes namn då hon kom rusande å en godisbit å massa pussar! Underbara hund!
Kände igen hunden sedan tidigare då vi mött dom flera gånger på promenader tidigare, så efter vi surrat lite å hon fått fast hunden fick dom stora busa lite.. Leia har mött sin like.. Katt å råttalek över isen (Leias favorit)=)

Släppte ner lillan en kort stund för att se hur hon reagerade, hon skällde åt han lite grann men tystnade rätt fort då han fått nosa på henne.. sen var det full fart även där! Gillade verkligen den där hanen, så mjuk å försiktigt med Betty! Promenerade vidare åt var sitt håll..

kom in med två trötta hundar å kunde sova ut ordentligt=)

Upp igen då lillan började pipa å ville ut så då var det bara klä på sig å gå ut igen, isen även denna gång. Är så fint då man ser hur långt som helst om det kommer nån. Så mycket lättare å ha lillan lös å passa på å träna lite..

Hann bara ner på isen denna gång så stack leia skällandes som en idiot mot andra sidan isen.. fattar ingenting förns jag ser rådjuren skutta iväg mellan träden^^
Tur är att hon inte jagar.. sticker några meter sen springer hon bara fram å tillbaka skällandes på allt som låter.. må vara irriterande till tusen men är glad jag inte har en hund som försvinner iaf!

Gick en sväng där nere å passade på å busa med lillan, tränade lite på att gå vid sidan och sitt.. hon har en förmåga att börja skutta så fort det inte händer nått inom typ 2 sekunder:P Men visade sig att hon lärt sig riktigt bra då jag tog på henne kopplet å gick mot lägenheten, lockade lite på henne å vips så gick hon kloss med ögonkontakt nästan hela vägen tillbaka, inte vad jag väntat mig.. lite chockad!=) Vilken skillnad från att ha sprungit som en idiot runt runt så långt kopplet nått.. kul att se ens små små lekträningar ger sån utdelning!
Hon springer nån vända sen går hon tillbaka till sidan för att se om det var rätt.. Söta hund!!

Nu ska jag äta Lunch... småttingarna ligger å snarkar sött, Leia i soffan å Lillan vid fötterna=)

Ispromenad

2010-02-15 / 13:36:57
Nyss inkommen efter en promm i det underbara vädret!
Lillan väckte mig idag innan väckarn, tack å lov för det. Annars skulle jag ha missat en underbar dag.. kollade ut å såg solen skina över isen, Underbart! Bara klä på sig å ut på morgonpromm, kastade en blick på mätarn som visade 10grader Varmt i solen! Äntligen vår säger jag bara!

Pinkade hundarna å gav mat sen for vi till therese för en promm. Var riktigt härligt ute, alla njöt av att springa på isen och självklart klär man sig alldeles för mycket varje gång! Hade kläder som borde palla 15 minus, så det blev liiite varmt!:P

Nu ligger båda å sover vid fötterna! Ska ta å lägga mig i soffan å käka lite lunch medans dom tar igen sig..

Hoppas alla har en underbar dag!!=)

Bergsgeten Betty=)

2010-02-15 / 00:21:56
Lillan växer så det knakar!=) Idag har hon fått lite miljöträning, varit på vår söndagsträff idag.. var dock lugnt med hundar, bara vi å två till idag men det räcker nog gott å väl första gången. Hon var riktigt duktig, lite skällande på tiken som var där men betydligt mindre än i vanliga fall!
Respekterade faktiskt då hon sa ifrån, annars brukar hon mest kaxa tillbaka den lilla damen!:P
Fick henne även att vända direkt då det kom folk å komma till mig ist!=)

Nu ikväll har hon gjort mig så stolt! Har haft lite problem med hennes inkallning å att hon sticker till främmande.
Så vi tog en promm efter middagen och jag är helt i min egen värld och hör inte ens att det kommer nån föräns lillan börjar buffa bakom mig.. då har vi en joggare på väg förbi :S
Lillan tar sats å springer buffrande efter men jag behöver bara ta tre steg efter henne å hojta till, hon stannar kollar å när jag kallar in henne så kommer hon direkt!
Tar några spring steg bakåt å kallar igen å jamen visst no kommer hon som en liten kanon:D
Stoltheten pyr idag:D

Precis varit ut på en kvällspromm å lillan har lekt bergsget i alla snöhögar! Hon älskar att klättra å hoppa från saker!
Leia hon har glidit på högarna som hon alltid gör.. springer högst upp å lägger sig ner å glider på rygg neråt, upp igen å glida ner.. Hon ser ju inte riktigt frisk ut:P

Nu är det nog sängen för oss.. pallar inte att vända dygnet, jobbar ändå bara en natt sen är jag ledig fram till helgen igen! Tråkigt dock att jobba helgen.. 12timmars pass nattetid är inte roligt! Får hoppas på lite varmare väder iaf så man kan vara ute under dagen å få sig lite energi av solen=)
Har ju även planer på att få klart lägenheten till helgen, på riktigt denna gång:P

Ska försöka få upp bilder också men min kamera är så värdelös, den tar fina kort då den väl fungerar men den har sjukt svårt att fokusera.. Så alla bilder blir ju suddiga om man inte har nå tydliga ränder eller liknande att fokusera på först. Menmen.. ska försöka iaf!;)

Träningsfunderingar..

2010-02-08 / 07:14:12
Så var 12Timmars passen avklarade.. Vad jag hatar dessa helger!
Ledig i en dag nu sen är det jobb till fredag igen.. vilket Underbart schema..

Idag blir att Försöka stiga upp i någorlunda vettig tid.. Lillan ska vaccineras, har ju blivit värsta stora damen!=)
jag vet.. ska försöka få upp nå bilder Men har ju tappat bort kameran ^^ Har inte den blekaste vart den kan vara.. så blir att söka reda på den också så ni får se lilla Betty Bus:P

Har haft all tid i världen på mig att surfa över alla hundsidor jag bara kunnat hitta denna helg. Varit dött som i graven på jobbet.. Så då passar det fint å få lite träningstips!=)

Lillan har börjat anstränga sig för belöningar vilket är riktigt roligt att se, hon sätter sig, kastar sig i liggande, skuttar, snurrar, sätter sig igen å tittar krävande på.. ser ut att säga: Ge mig godis!!!=) Hon är så sjukt söt just nu!!!
Tidigare satte hon sig bara å skällde så ni förstår skillanden:P
Har tidigare inte haft nån direkt motivation till "träning" varit alldeles för trött men nu ska vi börja leka fram lite lydnad på allvar.. känner motivationen komma smygandes så det gäller å ta till vara på det!
Sen gör ju vädret ganska mycket också, att se solen om dagarna ger så mycket energi dessa tider!

Bristen av träning tror jag också är för att jag inte riktigt kunnat greppa lilltjejen, inte vetat vart jag ska börja..
Hon är ju raka motsatsen till Leia "Lugnet själv".
Funderat fram å tillbaka så idag ska det inhandlas en klicker (tappat bort min gamla i flytten) Hon är så kvick lilla madam så jag har insett att risken för att berömma för sent/fel beteendé är rätt så stor. Tror hon kommer funka rktigt bra på klicker, hon är så sjuukt lättlärd men det gäller att berömma i rätt ögonblick.. SÅ klicker får det bli=)

Återkommer väl med uppdatering om hur det går:P
Nu är det sängen så jag ska orka pallra mig upp nån gång!!