2010-01-20

2010-01-21 / 00:40:41
Dagen har rullat på som vanligt.. Går med skygglappar i lägenheten just nu, köket ser ut som ett bombnedslag och jag blir trött bara av att se på skiten!
Så imorgon blir det en städ dag, får mest troligt främmande mot kvällskvisten så då måste det ju iaf röjjas lite.. Ibland är det bra med främmande för en lat människa som mig, tvingas att städa då man igentligen bara vill skita i det hela.. :P Nu är det väl tack å lov bara köket som är kaos.. resterande är ju nyss grovstädat.. men blir nog en sväng med dammjagarn och moppen ändå. Lika bra då lillan gjort inne tidigare så då kan man lika gärna göra alltihop. Ska man vara noga kaanske det tar 20 min:P

Idag har jag verkligen saknat sommaren.. Börjar bli less vintern redan å den har väl som just startat!
promenerade ju på isen igår kväll. Vi gick längs ett jätte mjukt skoterspår å med lillan i jackan.. så då har man väl spänt sig lite extra, sen somnade jag ju lite snett å nååågra timmar för länge på soffan (vaknade upp där kring halv fem)^^ Så idag då det blåst har det smärtat i ryggen..
Var till mor å far å åt middag så då passade jag på att låna mammas massagedyna ett tag.. å nog tror jag det vart lite bättre iaf!

Lillan har vart i gasen idag... vilket betyder att jag fått ett par nya gråa strån på skallen^^
Men man ska inte klaga. Bad ju om en hund med lite fart i... å då hon väl fattat vad man menar är hon ju underbar. Har tyvär inte så mycket att skriva om lillan just nu.. Hon skiter, pinkar, äter, sover å kutar som en idiot! Växt har hon också gjort om än hon fortfarande är liten!=)
Men annars händer det inte så mycket värt att skriva om... tror inte att det är så roligt att höra om hur många ggr hon pinkat inne varje dag:P
Men tyvär är det nästan det enda jag har att skriva just nu!

Så nu gör vi nog natt.. Ny dag imorgon, då blir det att träna på å vara själv (eller med leia) för då är det tvättdag! Perfekt tid att träna lite då hon inte kan följa till tvättstugan.. Får väl se hur det går å om grannarna kommer å klagar över nått skällande! Vi hoppas på lugn å ro=)

2010-01-18

2010-01-18 / 22:42:51
Lillan har sovit i sängen igen, denna gång utan olyckor! Vaknade i samma tid som henne och tog ut henne för rastning.. Sen gick vi å la oss igen.. Sov en liten stund till sen tog tommy med henne ur rummet då det blev lite mer spring i benen.. SJälv fick man lite sovmorgon=)

Sen har dagen varit lugn.. Gått en mindre promm så hon fått busa av sig sen har det bara varit pinkrundor!
Lillan har hållt sig relativt lugn=)
Varit i gasen en sväng nu på kvällen men inte såå farligt:P Hittade en liten tråd av min sjal i en låda sen tog det inte många minuter innan man hörde hennes snabba fötter över golvet med sjalen baki sig:P
Sett hon springa som en idiot mellan alla rum i lägenheten.. Ser så sjukt roligt ut.. :D

Imrogon blir det en sväng till stan för fika med Johanna=) Får se om det blir en promm med hundarna sen!
Lillan har börjat få koll på Sitt nu.. inkallningen går bättre å bättre..  men kattskiten är väääldigt svår att motstå!
Men vi fortsätter nöta:P

Följa John..

2010-01-16 / 17:55:13
Precis kommit hem från therese efter en långprommis på isen.. var riktigt härligt där.
Lillan har självklart hängt med.. för det mesta i jackan då det är lite tung sprunget för en liten plutt. Men hon har också fått springa å busa en bit! Tror hon hittade sin favorit.. Troja:P Har ju ungefär samma matchvikt:P
Vart lite förvånad över hur lugn hon var med de andra hundarna.. Sprungit dom hack i häl men inte en enda attack. Trojas svans var väl lite intressant men lillan var så snäll.. lekte bara följa john:P
Troja är en papillion=)

Åkte ju bil under förmiddagen plus att vi åkte bil nu till å från Therese. Gick hur bra som helst!=) Nu lägger hon sig ner med leia å känner lugnet! Vilka framsteg hon gör våran lilla sockerbit!

Nu ska jag hoppa i nå finare kläder.. är bortbjudna på Tacomiddag ikväll!



Morgonbus!

2010-01-16 / 09:45:37
God Morgon.. vaknat samtidigt som lillan idag. Känner mig utvilad för första gången på mycket länge!
Tyvär hann det bli en olycka inne idag, hon var så pinknödig å jag var dum nog att sätta ner henne i vardagsrummet! Så jag klandrar bara mig själv! Men vi gick ut så hon fick pinka ute där hon fick massor av beröm! Hon verkar ha fattat det med att stå i hallen, det betyder vi går ut! Så nästa gång ska hon bäras dit!

Så nu är det full rulle.. hon har kutat som en idiot i sängen i 10 minuter. Hon är så rolig att se på! Skrattar varje gång=) Leia ser inte ut att skratta liika mycket ^^
Hennes blick säger mer Skjut mig! Men lik förbaskat så gnyr hon då hon inte får vara med.. Hon vill verkligen busa med lillan på morgonen, Dom är sjukt söta!=)




Nu ska vi upp.. står bilåkning på schemat idag!

Ajajaj....

2010-01-16 / 02:44:15
Idag har varit en lugn dag.. Lillan sov till dryga halv nio=) Framsteg!!!
Somnade lite senare men hon sover ju iaf 8 timmar nu.. Sen vaknar hon å skriker då hon vill ut. Hon är så duktig lillgumman! Börjar redan bli bortskämd.. Sover redan i sängen och myser i soffan=)

Från morgonen så gick vi ut på isen så båda fick göra från sig.. där promenerade vi en stund tills alla 3 fryste till av världens BRAK! Jag är livrädd för isar! Vet att det låter så å inget att vara rädd för men blä.. jag får hjärtklappning!
Livrädd men såå mysigt å promenera där.. vet.. går inte riktigt ihop:P

Sen har hon vilat lite då vi kom in.. sen har hon tagit det lugnt hela dagen.. självklart sina busrace men lugnat sig betydligt mot för sina första dagar här!

Kvällen har vi spenderat hos mamma å pappa.. ätit god mat och sett Let´s Dance.. Alltid mysigt å komma hem ett tag!

Så.. egentligen har vi inte gjort så mycket... Men en skön dag har vi haft!

Nu ikväll kommer vi hem å går ut för en sista pink då älskling kommer hem.. Kommer med bilen till lägenheten för att säga hej å vi snackar med varandra hela tiden. Då säger han flytta dig lite.. Jag flyttar mig Liite.. han har väl ändå ratt å ögon.. Men tydligen Inte!
Innan jag hinner blinka så har mongot kört ÖVER min fot!!!
Å dessutom så Skrattar han!!! (Vilket iofs jag också gör) Han tror jag skämtar:P
Gick så fort å tog knappt ont.. men chocken över att faktiskt blivit Överkörd!
Jaja.. inget gick ju sönder.. OJ-ade mig i nån minut sen var det bara kul=)

Så... En lugn kväll.. å första gången jag blivit "överkörd":P

2010-01-14

2010-01-15 / 00:53:34
Trodde det skulle bli en tidig imorse då lillan väckte mig efter 05 men döm av min förvåning då hon slocknar i soffan och fortsätter sova när jag lagt ner henne i bädden...

Väcks åter vid 12tiden av Johanna som var på väg.. Hade ju räknat vid att vara vaken redan för vi skulle ju ut på isen.. men Icket! Lillan har sovit som en stock..
Så det var bara upp å käka en macka innan Johanna kommit.
Sen gick vi en promm på isen jag Johanna å alla hundarna=)
Lillan har fått åka i jackan en bit, är tungt då man är liten.. Var skoj å få surra lite, alldels för länge mellan gångerna!

Vid 3tiden tittade Cajsa å Mira in.. bara pinka hundarna å sen bege sig mot Lule.. Där har vi varit å käkat Sushi!!!
Var underbart gott!=) Synd man inte har nått Sushiställe närmare.. känns ju lite tungt att fara till Lule för en middag.. men vad gör man inte då det är gott nå så guu förbannat.. ;)

På väg hemåt hämtade vi upp Therese också för att åka till Åsa på Ljusparty! Var lika trevligt där.. Fika å góLuktande ljus... blev lite pengar spenderade.. Men det var ju såå fina saker=)

Nu är man hemma igen efter en härlig kväll med tjejerna.. Sett Iceroad truckers med älsklingen så nu är det dax för sängen.. Kastar in nån bild från isen också=)


Det roliga är Jakten!

2010-01-14 / 05:45:32
God Morgon!

Här trodde jag att man skulle få sovmorgon då lillan vart igång hela kvällen.. Men Icket!!!
Hon tyckte det var morgon nu! Så har precis varit ut så hon fått göra sina behov å nu dampar hon runt i soffan...
Hon har ett par leksaker men det roligaste hon vet är den simplaste grejen...


Ett plastmått för hundmaten:P

Bland det roligaste hon vet... måste vara för att den faktiskt "rör" sig då hon leker med den.. Den rullar ju iväg:P
Allt som springer från henne är kul, Gissar att det var därför hon jagat både den stackars karlns fötter + att hon jagat en liten pojk på typ 7år.. Tror jag glömde nämna det ^^


Nu ska jag försöka tömma lite energi i henne och rädda mina stackars fötter som blir attackerade så jag kanske kan ta en powernap med henne i soffan sen. Var ju för tusan bara 3 timmar sen jag gick å la mig...

Iaf glad att hon vaknade för att gå ut!!!

Bröllopsvals är ute.. Nu är det Dirty Dancing;)

2010-01-14 / 02:18:44
Hemma igen efter en trevlig kväll i Långnäs.. alltid lika kul å få surra av sig lite:D
Dirty Dancing lika bra/pinsam som vanligt.. Är ju för slutscenen man ser hela filmen:P
Men en klassiker som alltid funkar ändå!

Tommy anlände till slutet av filmen.. Jag förklarade att det bara var att börja träna..
Slutscensdansen (långt ord?:P) blir våran bröllopsdans;) Han har lite att biffa på sig innan han lyfter mig rakt över huvudet.. men han ansåg att det var mer troligt han skulle klara det än att jag skulle hålla balansen å Om ens hålla benen raka mer än 3 sek. ^^
Tror han tvivlar på min styrka...

På hemvägen satte vi transportburen i baksätet också fick hon åka lös me Leia vilket gick betydligt bättre=) Lite gnäll mot slutet men annars låg hon ner tyst. Riktigt duktig tjej!=)

Nu är dom utslagna i soffan eller Leia är bara lat som vanligt:P Och lillan passar på å krypa upp vid henne då hon redan sover.. Bästa sättet att få sova nära utan att bli bortputtad av surtanten;P


Nu ska jag strax också krypa till sängs, bäst å passa på då lillan sover...

Imorgon kommer Johanna hit med hennes Mina (Jämttik) så vi tänkte passa på å gå ut på isen medans det är ljust så dom får race:a av sig lite=) Så länge det inte blåser älskar jag denna plats.. nära till skog å nära till vatten IS:D

Sen blir det en tripp till Lule med Cajsa för middag på Sushibar!!! Me Loooove!
Och vidare till Åsa för ljusparty.. Så imorgonkväll är det Tommy som tar vilddjuret:P
Ska försöka ta nå fina bilder på isen imorgon men med min CPkamera kan jag inget lova.. har jag tur har Johanna med sin systemkamera ist;P

Nä.. sängen lockar..

Nobody puts baby in a corner...

2010-01-13 / 22:23:22
Sitter å myser hos Cajsa just nu.. Chips, choklad å Cola:D
Lillan ligger däckad i soffan efter att ha busat som tokig med Mira under kvällen.. Hon låg i sin transportbur å attackerade stackars Mira som stack in nosen:P Leia hon gick direkt å tog Miras bädd i sovrummet, hon vill inte vara med då "småttingarna" busar å har sig.. Alldeles för fin för det;P

För övrigt.. Lillan satt än en gång sin transportbur på vägen hit.. tror hon får åka Utan bur nästa gång.. Går ju inte å ha henne uppe vid taket då vi kör.. Livsfarligt ju!

Nä.. nu ska vi slå igång Dirt Dancing:D
Best movie Ever!!!

Som en magiker...

2010-01-13 / 18:19:03
Lillan har fortsatt å sova sig genom dagen.. varit upp några svängar och jagat dammsugaren å moppen då vi städat.. Även släpat i mitt byxben från å till ^^ Men i det stora hela har hon hållt en låg profil idag=)

Efter städningen var klar har vi varit till stan å käkat skräpmat.. tänkte hundarna får följa med så in i bilen med dom och iväg.. Gnällde lite men i det hela gick det riktigt bra! På vägen hem tar tommy en titt i backspegel å vad tusan..
Ja då sitter lillan på taket till sin bur! Hur i hela friden hon tog sig upp dit har vi ingen aning om men där satt hon resten av vägen:P

Så nu ligger hon däckad i soffan men ska ta å bära ut hon till bilen, nu ska vi iväg till Långnäs för en liten tjejkväll:D

Lugnt....

2010-01-13 / 13:06:14
Lillan verkar ha en vilodag idag.. knappt gjort annat än sovit, pinkat å ätit.. Skönt iofs, lite lugn å ro så man får lite gjort=) Idag är det städ-dag.. Inte det roligaste men skönt å få det lite finare. Blir alltid så nöjd då man väl städat å det verkligen luktar rent!!=)

Vi såg ju film igår.. Den var riktigt bra å Rolig=)



Kaanske lite väl mycket naket för min smak..  Men helt klart rolig film!

Kan det vara så...

2010-01-13 / 10:48:29
att vi faktiskt lyckats få henne till att bajsa ute nu.. *hoppas hoppas* Satt å såg film igår då det bara började Stinka bajs å lillan hade ingen ro i kroppen fast hon var riktigt trött så det kändes som att nu ska vi passa på.

Tog ut lillan å sen började väntan.. fram å tillbaka sprang hon, satte sig ner å gnällde sprang fram å tillbaka satte sig ner.. Gnällde vid dörren å ville in men allt tydde på att hon behövde Do a number 2! Tror det tog 10-15 min innan hon tillslut satte sig ner. Envishet lönar sig ibland!=)
Hade jag gett upp hade hon ju direkt sprungit till sovrummet å gjort det ist.. så nu gäller det bara att hålla fast vid detta!!! Det ska gå.. Det måste gå!!=)

Idag har det gått bra än så länge.. bara vänta å se! Dessutom har hon sovit lite längre idag vilket är väldigt uppskattat av oss=)

2010-01-12

2010-01-12 / 23:30:41
Ska strax gå å se en film med älsklingen, Lillan har precis däckat efter att varit i gasen hela kvällen..
Har faktiskt tagit mig i kragen å friserat Leia lite ikväll medans lillan roade sig själv. Blev lite hit å dit å allmänt krokigt men liiite bättre iaf^^ Har iaf lyckats få bort lite hår från tassarna så förhoppningsvis ska det inte fastna lika mycket snö på henne nu.. Även örona å bena har fått sig en liten genomgång.
Får väl se nästa gång vi ser Therese om hon tjuter av chock över vad jag gjort:P

Övrigt har det inte hänt så mycket idag.. Lillan har bajsat inne typ...3! ggr. Snark...
Fattar varför man inte hör folk Med valp säga åhh det är så kul å ha valp.. det är då dom växt upp man säger åhh så kul det Var med valp.. För då har man redan förträngt de jobbiga sakerna å bara minns dom små söta sakerna valpen gör...

Pinkar inne gör hon inte för tillfället iaf:P Men hon har lyckats skita inne tidigare å ja då går hon dit för att göra det nästa gång också.. å detta är trots att jag stått ute Xtra länge just för att undvika detta. Sliter mitt allt gråare hår..

Hon är en sötnos.. men det här med valp är Inte en dans på rosor..
Har däremot märkt när vi är ute att hon redan söker ögonkontakt =) Samma om vi tränat sitt får hon inte godisen nog snabbt stirrar hon mig stint i ögona å säger Bwaff!!! Ja hon säger inte voff... hon har sitt eget lilla läte:P
Charming charming....


Med lite list kommer man långt:P

2010-01-11 / 16:41:34
Går bättre å bättre nu... Har börjat ge lillan en godis då vi går ut vilket gett utdelning.. Nu slipper jag ju jaga henne för att kunna gå in. Nu kommer hon bara man lockar lite=) Sen springer hon ändå sina rundor den lilla tuffingen men så länge hon kommer tillbaka låt hon springa sig less:P

Natten har varit låång.. Hon har dampat i flera timmar.. Jag å Leia låg i soffan halvdöda medans hon röjjde runt på golvet som en tok! Men tillslut slocknade hon efter 03.00 och vi "tanter" kröp nöjt ner i sängen=)

Idag har vi varit på en prommis på isen.. gick så bra, varmt å skönt å inga skotrar att vara rädd för! Gäller bara att hålla sig på spåren.. Hon får ju simma i all lössnö annars, är inte lätt att  vara liten!:P Har även hunnit vara in å köpa lite nödvändiga saker. SÅ nu har hon en klotång, lite godis också halsband å koppel..
Hittade världens snyggaste halsband, Rött med Fiina diamanter riktigt * BLING BLING* Tyvär såg jag bara bling blinget medans Tomy såg prislappen.. Fick en Chock! ^^ 500:- för ett halsband åt en liten valp:P
Hittade iaf ett jätte fint rött litet halsband som hon kan växa lite i.. blir jätte bra.. Bling bling kommer senare;)

Varit mycket för en liten valp idag.. så nu ligger hon däckad med oss i soffan..
Jag mot armstödet, Leia med mina ben som huvudkudde å Lillan med Leia som huvudkudde:D Dom är så söta!!!


Sen var hon ju så himlans duktig idag också... Kom hem å hann sätta mig i soffan när hon började tjuta.. Trodde hon mest tjöt för att hon ville ha maten som stod på bänken men gick iaf ut med henne å Jovisst nog var det pink på G.. en godis å massa berömm.. Riktigt imponerad av att hon säger till så bra när hon vill ut för att vara så liten!!!

Nä ska passa på å vila lite framför ANTM medans dom här sover=)

Baka baka liten kaka..

2010-01-11 / 00:46:19
Vart så jäkla godissugen så jag var tvungen kasta in en kladdkaka i ugnen..  Nu ligger vi alla tre i soffan å myser tills kakan är klar=)

Betty å Leia går riktigt bra ihop nu.. inga problem alls längre å nu busar dom till å med ihop hela tiden.. Är det vilostund kryper lillan ihop vid leia.. Dom är så sjukt söta..

Ska som sagt bli riktigt skoj å se henne växa upp men just nu kommer hon göra mig gråhårig. Vi har varit sjuukt bortskämda med leia märker man, hon måste ju ha vart världens snällaste lilla valp.

Betty är 8 veckor och har idag jagat en okänd karls fötter i ca. 20 meter medans jag sprang efter å runt runt för att få fast henne... Behöver jag säga att han Inte stannade!!!!
Sen får man ju även jaga henne så fort det ska kissas eller bajsas. Måste verkligen börja träna inkallning vid lek iaf.. så här funkar ju inte...

Så bestämd och självständig är hon lilla madam.. Kommer bli en omtumlande första tid tror jag...
Men kul ska det bli iaf=) Även om jag kommer beklaga mig då å då:P

fullt ös medvetslös

2010-01-08 / 14:05:46
Första dagen med lillan har hittills gått riktigt bra.. Vaknat 2 ggr under natten så då har vi varit ut så hon fått pinka (i morgonrock i -27.. liiite kallt) sen har hon hoppat omkring i sängen ett tag innan hon slocknat i buren sin=) Så det har gått bra trodde det skulle bli värre ^^ Inga olyckor har det varit än så länge peppar peppar:P

Leia är väl inte riktigt bekväm med tanken än.. men hon är ju en ensamhund så hon vänjer sig nog med tiden=)
MIra är kvar hos oss än.. hon kan vara lite väl på ibland med tassarna på lillan men annars funkar dom jätte bra.. lillan kastar sig på henne i full fart å mira puttar omkull henne å så fortsätter det tills lillan blir trött å slocknar.

kastar upp en bild på lillan, tyvär är min kamera helt värdelös...




Betty Boop!!

2010-01-08 / 00:16:13
Nu har vi välkomnat Betty Boop till familjen=) Hon är söt som socker men kaxig;)
Hon attackerar Leia och Mira för fullt..
Ska bli så kul å se henne utvecklas!!!

Bilder eller film kommer imorgon ist.. nu ska jag strax krypa till sängs.. förhoppningsvis iaf.
Om lillan nu känner för å däcka snart:P